среда, 13. мај 2015.

ZAGLAVLJENOST-ili zbunjenost koja to nije

  Sigurno ste se kao i ja bar jednom u životu osećali zaglavljeno.Meni se desilo to nekoliko puta u životu, da prosto nisam znala kuda da krenem.
  Znala sam da imam znanje, znala sam da u sebi imam sve potrebne resurse za uspeh al nisam znala kako to tačno treba da se pokrenem, šta je to što ja tačno hoću, s kim, kada, gde....Sve mi se nekako vrtelo oko toga da kažem sebi:"Ti to ne možeš, prestara si za to, nemaš dovoljno novca, ne maštaj...", a da li je baš sve tako "crno"bilo.?!
  U traženju načina kako da pomognem sebi, i da živim život kakav želim rodio se program Quantasens. Znala sam da ako se fizički osećam dobro ali se u duši ne osećam kako treba i moji rezultati neće biti željeni i onakvi kakve ih očekujem.
  Razmišljala sam šta je to šta ja sve treba da uradim da bi na sva tri polja-telo, um, duša-bila zadovoljna.Onda sam sastavila program od niza alata, koji me u isto vreme pokreće, daje mi snagu za akciju, i imam mir u duši i moje misli su pozitivne, a telo na fizičkom nivou spremno da sve to sprovede u delo.I probala sam i uspelo je...
  Prestala sam da se bavim poslom koji me nije radovao, preselila sam se u grad u kom želim da živim jer je to za moju porodicu najbolji izbor, nisam imala više bolove u stomaku, kičmi, glavi, grlu ...., spavam mirnije i budim se odmorna, i najvažnije radim posao koji volim.
  Quantasens je moja duša, moja misija, jer kad je pomogao meni i mojim najbližima da nadju svoju životnu svrhu, zašto ne bi pomogao svakome ko to isto želi a možda ne zna kako.


ONI DANI-po meri srca


  Imam i ja tako dane koji mi nisu baš po "volji", kada nije sve po mojoj želji, i ti dani kad prodju kad postanu deo moje prošlosti, sete me na to da sam iz njih puno toga naučila.
  Kada mi nije nešto po volji i kada treba da činim "ustupke", što me ranije dovodilo malo je reći do ludila, porazgovaram malo sa svojom dušom.
  Jednom prilikom u takvom razgovoru o tome kako sam ja ispravna a tamo neko neznalica, duša mi je rekla:"Kome činiš ustupak? Samoj sebi činiš da se osećaš ili ne osećaš dobro, to što si popustila, to što ti zoveš linijom manjeg otpora ili činjenjem, ustvari je tvoja dobit.Izabrala si da budeš srećna, da zračiš time i da na taj način i druge osvetljavaš, naročito te sa kojima si se "borila".Nastavi svoj put i izbor da budeš srećna i svetla i takvo će i tvoje okruženje biti.Onda ćeš umesto "tih dana"uvek moći da imaš dane kakve želiš. "
  I bila je upravu a i u isto vreme srećna.Znate shvatila sam a možda će i vama to imati smisla da kada mi na primer kod nekog nešto smeta imam dve opcije:
-da pokušam tog nekog da menjam, da se zbog toga stalno svadjamo, da taj neko pruža otpor a onda ja napadam i obrnuto, da zbog toga budem jako iscrpljena i bez energije, bez sna i ideje, bez volje i bolesna, sa puno mračnog u glavi.
Ili:
- da doživim tog nekog kao sebe, kao ljubav, kao svetlosno , božije biće, kao nekog ko ima svoj svet, njemu jedini ispravan a meni i ne mora da se svidja.Taj neko diše vazduh kao i ja, potiče od istog od čega i ja, ima svoje želje, snove...Odakle mi pravo da ih rušim. ..Ako volim sebe volim i tog nekog takvog kakav je bez očekivanja, da ću dobiti nešto, da mora da me učini srećnom, da mora ovo ili ono za mene ili zbog mene....
  Pa ja sve to već imam, jedino što mogu da dajem i razmenjujem ali ne i da otimam i očekujem.
Eto tako moja duša podučava,hvala joj.